Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έρημο το κέντρο της Αθήνας – Αυτοψία του in

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» οδήγησε στην απόφαση να υπάρξει αργία σήμερα, ενώ αυτή επεκτάθηκε και αύριο για τέσσερις Περιφέρειες της χώρας.

Η αργία έχει στην ουσία ερημώσει το κέντρο της πόλης και την κίνηση να είναι ελάχιστη. Τα εκχιονιστικά έχουν περάσει από νωρίς το πρωί αλλά σε ορισμένους δρόμους το χιόνι παραμένει, ενώ όπως ήδη αναφέραμε σε προηγούμενο κείμενο πολλά είναι τα πεσμένα δέντρα που έχουν προκαλέσει ζημιές.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Προσοχή στα ολισθηρά πεζοδρόμια

Οι πεζοί επιλέγουν να περνάνε από τους δρόμους, καθώς τα πεζοδρόμια έχουν ακόμα πάγο και γλιστράει αρκετά. Κάποιοι στις βόλτες τους έχουν φτιάξει και χιονάνθρωπους που έχουν μείνει ακόμα άθικτοι.

Παρατημένα οχήματα

Αρκετά είναι τα παρατημένα οχήματα που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του κέντρου. Προφανώς, οι ιδιοκτήτες τους φοβήθηκαν να φύγουν με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν χθες και θα γυρίσουν να τα πάρουν μόλις η οδήγηση καταστεί πιο εύκολη.

«Η χώρα έπρεπε να είχε κλείσει από χτες»

Στο οδοιπορικό μας στο κέντρο μιλήσαμε με ελάχιστους ανθρώπους αφού πραγματικά δεν κυκλοφορούσε… ψυχή. Ένας από τους πολίτες μας είπε: «Καταστροφή, έπρεπε η χώρα να είχε κλείσει από χτες. Παραλίγο να εγκλωβιστούμε στις δουλειές μας. Φύγαμε άρον άρον να προλάβουμε».

Όσον αφορά το κρύο σχολίασε «δεν έχουμε βάλει θέρμανση στην πολυκατοικία, τη βγάλαμε με σόμπες. Όλη μέρα ανοιχτές και η ΔΕΗ στον Θεό».

Μέσα στο κρύο οι άστεγοι

Δυστυχώς, στους δρόμους της πόλης, παρόλο που υπάρχει τέτοιο κρύο, οι άστεγοι δεν λείπουν.

  • Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι να κάνετε αν δείτε έναν άστεγο στο ψύχος – Τηλέφωνα και δράσεις για Αθήνα και επαρχία

Η εικόνα στο Σύνταγμα, στην οδό Νίκης