Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση να δώσει πειστικές απαντήσεις για την υπόθεση Φουρθιώτη

Απαντήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη γύρω από τις αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με το Μένιο Φουρθιώτη, ζήτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Φαίνεται πως η σήψη και η παρακμή έχει πλέον κατακλύσει το σύνολο της κυβερνητικής λειτουργίας και των υπουργικών γραφείων», σχολίασε.

«Πριν από λίγους μήνες μαθαίναμε ότι ο κ. Φουρθιώτης εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας και απειλούσε. Σήμερα βλέπουμε, δημοσίως, να εξευτελίζει τον υπουργό Επικρατείας -στενότατο συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη- και να απειλεί, να εκβιάζει ουσιαστικά, τον κ. Γεραπετρίτη ότι θα δημοσιοποιήσει και άλλες συνομιλίες», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής δεν πείθουν κανέναν», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο «εκφυλισμός»που παρατηρείται δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση.

«Ταυτόχρονα, εκφυλίζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί αλλά και η αξιοπιστία της κυβερνητικής λειτουργίας και της Πολιτείας έναντι των ίδιων των πολιτών», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Αυτό συμβαίνει όταν οι πολίτες μαθαίνουν εμβρόντητοι ότι η κυβέρνηση έχει σχέσεις και επαφές με έναν υπόδικο», συμπλήρωσε.

«Πρέπει ο κ. Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση να δώσουν πειστικές απαντήσεις για το ποιες τελικά είναι οι σχέσεις τους με τον συγκεκριμένο κύριο», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.