Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποια καταστήματα κατεβάζουν ρολά την Τρίτη – Τι θα παραμείνει ανοιχτό

Σε καθεστώς γενικής αργίας θα βρεθεί ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την Τρίτη, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και των ακραίων καιρικών της φαινομένων.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, αύριο, Τρίτη 25/01/2022, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα».

Η αργία της λειτουργίας των παραπάνω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

  • Διαβάστε επίσης: Σε ποιες περιοχές «παγώνουν» τα πάντα την Τρίτη – Διευκρινίσεις για τη γενική αργία

Ποια καταστήματα εξαιρούνται

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων «για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00».

Επίσης «ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους».

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης την Πολιτική Προστασία σε εφτά περιφέρειες της χώρας.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από προειδοποίηση για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και έτσι αποφασίστηκε η λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη.