Φυσικό αέριο: Η ΕΕ βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εταίρους της για προμήθειες εκτός Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εταίρους της για την δυνατότητα αύξησης της προμήθειας φυσικού αερίου, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον μετά την συνάντηση με τους ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας σήμερα στην Γαλλία.

Η μείωση της τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η οποία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην μείωση της ροής από την Ρωσία, έχει προκαλέσει την εκτόξευση των τιμών. Η Μόσχα αρνείται ότι χειραγωγεί την ροή.

Η ευρωπαία επίτροπος δήλωσε ότι θα συμμετάσχει σε διασκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο για να συζητήσεις τρόπους για την αύξηση της τροφοδοσίας της Ευρώπης.

Τα επίπεδα των αποθεμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ασυνήθιστα χαμηλά αυτήν την εποχή του έτους», είπε στους δημοσιογράφους.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας συναντήθηκαν στην Αμιέν για να συζητήσουν τις συνθήκες αβεβαιότητας που επικρατούν στην αγορά λόγω της ουκρανικής κρίσης και της σημαντικής μείωσης των ροών από την Ρωσία τους τελευταίους μήνες, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος.