Βιασμός ανήλικης – Ερευνα και για δεύτερη κακοποίηση κοριτσιού

Το ενδεχόμενο ο ιερέας να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλα κορίτσια εξετάζουν πλέον οι αρχές, καθώς οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί από τη διεύθυνση ανηλίκων ότι κατά της διάρκεια της διερεύνησης της συγκεκριμένης καταγγελίας ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει και ένα δεύτερο κορίτσι, το οποίο πλέον είναι ενήλικο, το οποίο είχε πέσει και αυτό θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο ιερέα.

Το περιστατικό είχε συμβεί όταν και εκείνο το κορίτσι ήταν ανήλικο, δηλαδή πριν από μερικά χρόνια. Την Τρίτη που θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος ιερέας, ο ανακριτής θα αποφασίσει αν θα καλέσει την συγκεκριμένη κοπέλα για κατάθεση.

Σύμφωνα με το Star το κοριτσάκι ήταν ηλικίας 13,5 χρόνων όταν ξεκίνησε να ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Πήγαινε στο κατηχητικό της ενορίας και ο ιερέας ήταν ο πνευματικός της δάσκαλος. Την βίασε, όπως κατήγγειλε, κατ’ επανάληψη περιγράφοντας τα πάντα στους αστυνομικούς με λεπτομέρειες που προκαλούν ανατριχίλα.

Την κρατούσε μετά το κατηχητικό για εξομολόγηση, έβαζε το χέρι του στο στήθος της. Σε όλους τους βιασμούς, η ανήλικη προσπαθούσε να αντισταθεί. Όλα συνέβαιναν σε καθεστώς πίεσης και φόβου, ενώ την βίαζε ακόμα και σε χώρους της εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ανήλικου παιδιού, η οποία έγινε παρουσία παιδοψυχολόγου, ακόμα και η έμπειρη αστυνομικός της υποδιεύθυνσης ανηλίκων λύγισε. Χρειάστηκε δυο φορές να βγει έξω από το γραφείο καθώς έβαλε τα κλάματα μετά από όσα άκουσε να περιγράφει το κορίτσι.

Χρησιμοποιούσε την πίστη για να πετύχει τους άρρωστους σκοπούς του καθώς όπως φέρεται να κατέθεσε η ανήλικη, της έλεγε: «Εγώ είμαι μετά το Θεό. Στο πρόσωπό μου θα βλέπεις το Θεό στη Γη».

Το κοριτσάκι λύγισε βλέποντας σκηνή σεξουαλικής κακοποίησης σε ταινία και μίλησε στις φίλες της. Στη συνέχεια αποκάλυψε τα πάντα. Η θεία της ανήλικης περιέγραψε στο Star σε τι κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή το κορίτσι: «Είναι σε κακή κατάσταση, μόνο κλαίει, κλαίει, κλαίει, δεν είναι καλά, με ψυχολόγο είναι. Αυτός είναι ένα κτήνος, θέλει σκότωμα. Κάποια στιγμή να γίνεται η καρδιά μας σκληρή γι αυτά τα παιδάκια κι όλα αυτά τα κορίτσια να μιλήσουνε»

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

«Θα πρέπει ο εντολέας μου αν όντως έχει τελέσει τα συγκεκριμένα αδικήματα να τα παραδεχτεί στις δικαστικές αρχές. Αν δεν τα έχει τελέσει όμως να πει το λόγο που η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα αναφέρει ότι την βίασε» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.