Ηλιόπουλος – Περισσότεροι από 300 θάνατοι σε τρεις μέρες – «Ένοχη» η κυβέρνηση για την υγειονομική τραγωδία

Βολές κατά της ΝΔ εξαπολύει ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας ότι ενώ μέσα σε τρεις  μέρες υπάρχουν περισσότεροι από 300 θάνατοι από τον κοροναϊό η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει λόγο για αποκλιμάκωση στο μέτωπο της πανδημίας και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «ένοχη» για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5» τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε μέσα σε τρεις μέρες περισσότερες από 300 απώλειες και το κυβερνητικό αφήγημα να συνεχίζει να είναι η αποκλιμάκωση, ο «τελευταίος μήνας» ή ένα «καλοκαιρινό μπουρίνι» όπως το βάφτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη». «Και αυτό τη στιγμή που η χώρα έχει βρεθεί ξανά δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τον πληθυσμό της» επισήμανε.

«Όταν φτάνεις σε αυτήν την κατάσταση στο τέταρτο κύμα, δεν μιλάμε πια για λάθη και αστοχίες αλλά για πολιτικές επιλογές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Ήδη από τα μέσα Νοέμβρη φωνάζαμε για άμεσα μέτρα όπως η επαναφορά της τηλεργασίας ώστε να αραιώσει η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη της πανδημίας, η πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ -περισσότεροι από 800 γιατροί περιμένουν στις λίστες για πρόσληψη στο ΕΣΥ, αυτή τη στιγμή έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας από ό,τι το 2019», ανέφερε, τονίζοντας ότι «όλα αυτά είναι πολιτικές επιλογές».

«Όταν αυτή τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες και στα παιδιά, η κυβέρνηση επιλέγει να «ακρωτηριάσει» την κανονική λειτουργία του Παίδων Πεντέλης ή όταν ένας σύλλογος γονέων καταφέρνει να πετύχει χαμηλότερες τιμές στα PCR από ό,τι η ίδια η κυβέρνηση, όλα αυτά δεν αναδεικνύουν λάθη της κυβέρνησης, αλλά επιλογές», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.