Επεισόδια με ακροδεξιούς έξω από σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Το περιστατικό συνέβη στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Ομάδα 15 ατόμων χτυπάει 2 νεαρούς έξω από το σχολείο. Προηγουμένως και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν γονείς και μαθητές υπήρχαν νεαροί ακόμη και μαθητές που χαιρετούσαν ναζιστικά και φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα.

Όπως αναφέρει το thestival.gr για το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε χθες, εξέδωσε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας το πρωί της Τρίτης, η οποία έκανε λόγο για επίθεση από εξωσχολικών σε μαθητές.

Προκλητικοί νεοναζί

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση «την ώρα που μαθητές του σχολειού καλούσαν σε γενική συνέλευση μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».

Σήμερα το πρωί μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης πέταξαν τρικάκια στην είσοδο του σχολείου και ανήρτησαν πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Όπως καταγγέλλει μαθητής της Γ’ Λυκείου στο thestival, υπήρχαν μαθητές του σχολείου που χαιρετούσαν ναζιστικά και άλλοι που φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα.