Τζανακόπουλος – «Δεν υπάρχει τίποτα πιο εγκληματικό από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο εγκληματικό από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Σκάι.

Στους ίδιους υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι αδιόρθωτη, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η πανδημία υποχωρεί. Όμως η χώρα μας έχει για άλλη μια εβδομάδα τους περισσότερους νεκρούς σε διπλάσια νούμερα από την ΕΕ».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να μιλά για χαλάρωση των μέτρων» και «να κλείνει τα μάτια απέναντι στην πανδημία». Σχολίασε πως «όταν έχει προαναγγείλει τουλάχιστον 5 φορές το τέλος της πανδημίας, εκπέμπει μηνύματα που οδηγούν σε χαλάρωση και εφησυχασμό και δεν προσφέρουν τίποτα στην προσπάθεια για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού».

Είπε ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους «που ναυάγησε» το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι ενώ «η κυβέρνηση μιλούσε για κάλυψη 80% στο γενικό πληθυσμό όταν εκκινούσε ο εμβολιασμός, σήμερα δεν βρισκόμαστε ούτε στο 80% στους ενήλικες».

Σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από σήμερα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πολύ μεγάλη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί απέναντι στην πολιτική του προστίμου, η οποία έχει έναν ταξικό χαρακτήρα -όποιος έχει να πληρώσει μπορεί να παραμείνει ανεμβολίαστος. Επομένως, το πρόστιμο δεν σχετίζεται με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».