Οικονόμου – Όταν δεν γίνεται δια ζώσης εκπαίδευση εξαιτίας μιας κατάληψης πάμε αμέσως σε τηλεκπαίδευση

Όταν μια κατάληψη εμποδίζει τη δια ζώσης εκπαίδευση τότε «πάμε αμέσως σε τηλεκπαίδευση» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει το αν η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για ορισμένα ζητήματα σχετικά με την τηλεκπαίδευση αφορά και τις καταλήψεις.

Απουσίες για τους απόντες

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «η Αρχή Προστασίας με την ανακοίνωσή της δήλωσε ότι τα τενικά ζητήματα που υπήρχαν και βάσει των οποίων είχε διατυπώσει κάποιες ενστάσεις επιλύθηκαν ή επιλύονται. Είναι και μια απάντηση αυτή σε όσους είχαν κατά καιρούς είχαν επικαλεστεί διάφορα για σκάνδαλο μεγατόνων σε ότι αφορά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από την τηλεκπαίδευση και άλλα διάφορα τέτοια που είχαμε ακούσει το προηγούμενο διάστημα και πολύ πρόσφατα από την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τις καταλήψεις είναι πολύ συγκεκριμένο το πλαίσιο. Όταν δεν είναι δυνατόν να γίνει δια ζώσης εκπαίδευση εξαιτίας μιας κατάληψης πάμε αμέσως στην τηλεκπαίδευση όπου γίνεται η διδασκαλία μέσω της τηλεκπαίδευσης και όσοι δεν συμμετέχουν σε αυτή παίρνουν τις απουσίες που προβλέπονται» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η τοποθέτηση αυτή του κυβερνητικού εκπρόσωπου έρχεται τη στιγμή που υπάρχουν σε κάποια σχολεία της χώρας σε εξέλιξη μαθητικές καταλήψεις καθώς υπάρχουν αντιδράσεις για τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία και τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό στις σχολικές τάξεις.