Ξεχνάει Σισέ και Αγκιμπού ο Ολυμπιακός…

Η Σενεγάλη του Σισέ ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά (σ.σ δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού) και προκρίθηκαν χέρι-χέρι στους 16 του Κόπα Αφρικα.

Πλέον η πρωτιά στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης θα κριθεί την τρίτη και τελευταία αγωνιστική, με τις ομάδες των δύο ερυθρόλευκων να έχουν αμφότερες από τέσσερις βαθμούς.

Οποια ομάδα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου στους «16» θα αντιμετωπίσει την τρίτη είτε του πρώτου, είτε του τρίτου, είτε του τέταρτου ομίλου. Αντίθετα, η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη θα βρει απέναντί της την δεύτερη του 5ου ομίλου, στον οποίο βρίσκονται οι Γκάμπια (3β.), Μάλι (3β.), Μαυριτανία (0β.) και Τυνησία (0β.)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκριση των δύο χωρών στην επόμενη φάση του Κόπα Αφρικα σημαίνει αυτόματα και απουσία των Παπέ Αμπού Σισέ και Αγκιμπού Καμαρά από τον Ρέντη, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς η φάση των «16» ξεκινάει στις 24/1.

Όσον αφορά τον αγώνα η Σενεγάλη ήταν σαφώς ανώτερη στο χορτάρι, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Μανέ(68′) και τον Κειτά(56′), ωστόσο το 0-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.