Δύο παίκτες ομοφυλόφιλοι ανά ομάδα και το κρύβουν – «Αν το πεις, τελείωσε» λέει ο Εβρά

Ο Πατρίς Εβρά μίλησε… έξω από τα δόντια για ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού στον χώρο του ποδοσφαίρου, υποστηρίζοντας ότι τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές ανά ομάδα είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο παλαίμαχος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «I Love this game», απάντησε σε ερωτήσεις, που του έκαναν οι αναγνώστες της εφημερίδας.

Μία από αυτές αφορούσε την ομοφυλοφιλία λοιπόν και τόνισε πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά φοβούνται να το παραδεχτούν.

«Όταν ήμουν στην Αγγλία, έφεραν ένα άτομο να μιλήσει στην ομάδα για την ομοφυλοφιλία. Μερικοί από τους συμπαίκτες μου, είπαν κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας: «Είναι ενάντια στη θρησκεία μου, υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος σε αυτά τα αποδυτήρια.

Πρέπει να φύγει από το κλαμπ! Εκείνη τη στιγμή είπα: «Σταματήστε όλοι. Καταλαβαίνετε;». Για να το πούμε διαφορετικά. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες ανά σύλλογο που είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν το πεις, τελείωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.