Χουάνκαρ – «Θέλω να μείνω, μακάρι να κάνουμε τον Παναθηναϊκό να ονειρευτεί ξανά»

Ο 31χρονος φουλ μπακ του Παναθηναϊκού μίλησε σε μέσο της πατρίδας του, και μίλησε για την επιθυμία του να συνεχίσει με την πράσινη φάνελα, αλλά και στους μελλοντικούς του στόχους με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η δική μου επιθυμία είναι να παραμείνω στην ομάδα. Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί κι έτσι ως επαγγελματίας θα συνεχίσω να δίνω τα πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε αρχικά επί προσωπικού, ενώ, για το γεγονός πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να χριστεί σκόρερ και έχει αρκεστεί στα γεμίσματα ακριβεία από αριστερά, ανέφερε αρχικά.

Για τον πρώτο του καιρό στην Αθήνα και τους «πράσινους», σχολίασε:

Όταν έφτασα από την Μάλαγα στον Παναθηναϊκό η κατάσταση με είχε επηρεάσει πάρα πολύ με όσα είχαν συμβεί τότε σ’ εκείνη την ομάδα, όμως έφτασα εδώ ενθουσιασμός για το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε. Είμαι χαρούμενος γιατί και η χώρα μοιάζει πολύ με την Ισπανία. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, γνωστή στην Ευρώπη και η ευκαιρία ήταν τεράστια για εμένα».

Ερωτηθείς για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και τις διαφορές του από τις υπόλοιπες ομάδες της Super League, ο Χουάνκαρ δήλωσε ότι: «Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια πως βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Και οικονομικά είναι πάνω απ’ όλους και πιο δυνατός με τον κατάλληλο αγωνιστικό «εξοπλισμό» στο ρόστερ του για να παλέψει σε όλα τα μέτωπα», ενώ, θέλησε να εκφράσει την σκέψη όλων στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού»:

«Μακάρι κι εμείς να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη με πολλή δουλειά και ταπεινότητα. Είναι ο μεγάλος μας στόχος. Είναι δύσκολο όταν είσαι μεγάλη ομάδα να λείπεις τόσα χρόνια από την Ευρώπη, έχει αντίκτυπο και στους οπαδούς αυτό. Ο σύλλογος είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα πριν από χρόνια, όμως τώρα έχει σωστή δομή. Είναι σοβαρό το κλαμπ. Πληρώνει κανονικά. Έχει τα πάντα και αξίζει να αλλάξει ξανά το στάτους του. Δουλεύουμε όλοι μαζί για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να ονειρευτεί ξανά».