Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ανταγωνιστή λέει για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ο Κούλογλου – Μεγάλη αγκαλιά Τσίπρα σε Ανδρουλάκη προτείνει ο Βερναρδάκης

Ανησυχίες φαίνεται ότι προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν σίγουρη τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο αρχίζουν ήδη να διατυπώνονται δημόσια οι πρώτες σκέψεις για τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται.

Ισχυρότατη προειδοποίηση

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου προειδοποιεί ότι «η επικράτηση Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο δεν είναι το καλύτερο νέο για τους εταίρους του δικομματισμού. Αν ο Παπανδρέου επικρατούσε, η ΝΔ θα είχε τη δυνατότητα αλίευσης στελεχών και ψηφοφόρων από τη δεξιά πτέρυγα. Το ίδιο ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν επικρατούσε ο Λοβέρδος» και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ανταγωνιστή.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο γήπεδο της κεντροαριστεράς και της μεγάλης προοδευτικής παράταξης εμφανίστηκε πλέον και άλλος παίκτης» υπογραμμίζει ο κ. Κούλογλου σε άρθρο του στο tvxs ενώ επισημαίνει ότι «οι κεντρώοι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ» που ψήφισαν τον κ. Ανδρουλάκη «ήθελαν κάποιον νέο, που αποφεύγει τις κοκορομαχίες και δεν κλείνει ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά».

Τονίζει δε ότι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, «αν και ευνοήθηκε από τη συναισθηματική συσπείρωση μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και τη δημοσιότητα που ακολούθησε, αποτελεί μια ισχυρότατη προειδοποίηση για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Η συμμετοχή και νέων στις εκλογές ενός κόμματος που θεωρείται γερασμένο αποτελεί έναν ακόμη καινούργιο παράγοντα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αργήσει

Δεν αποφεύγει να ασκήσει σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «έχει αργήσει να κάνει τις αναγκαίες επεξεργασίες, εγκλωβισμένη σε μια άγονη, εσωτερική αντιπαράθεση», για να συμπληρώσει:

«Το κυριότερο, ίσως, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το 32% του 2019 για να αποκτήσει γερά ερείσματα στην κοινωνία, στα συνδικάτα, τις γειτονιές και την τοπική αυτοδιοίκηση. Από τους δήμους μέχρι τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, το ΚΙΝΑΛ διαθέτει μεγαλύτερη επιρροή και στελέχη».

Διαβάστε επίσης: Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Πως διαμορφώνεται το σκηνικό μετά τη στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη – Οι εφεδρείες του Παπανδρέου