Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Δημόσιες αντιπαραθέσεις Ανδρουλάκη – Παπανδρέου

Σε αντίθεση με το ήπιο κλίμα του πρώτου γύρου ανάμεσα σε έξι μονομάχους, ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου, περιλαμβάνει σκληρές και μετωπικές επιθέσεις.

Πόλωση και πόλεμος φθοράς

Όλα δείχνουν ότι η εβδομάδα αυτή μέχρι τις δεύτερες κάλπες της Κυριακής στις 12 Δεκεμβρίου δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα όσα προηγήθηκαν της κάλπης της 5ης Δεκεμβρίου.

Η διαφορά των δέκα μονάδων άλλωστε, οδηγεί τον δεύτερο, τον Γιώργου Παπανδρέου σε μια τακτική πόλωσης και πολέμου φθοράς του Νίκου Ανδρουλάκη, ελπίζοντας να του αποφέρει πολιτικά οφέλη.

Με το καλημέρα μάλιστα του δεύτερου γύρου, τη Δευτέρα το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου έριξε τις πρώτες «ρουκέτες» επιχειρώντας να πλήξει αυτά που ο συνυποψήφιός του θεωρεί ως μεγάλα ατού του και πριν από όλα τα περί «ανανέωσης».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει να φανεί αν θα επιμείνει σε μια τακτική όπου θα περιορίζεται στις απαντήσεις όταν «προκαλείται» από το συνδιεκδικητή του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Παλαιοκομματισμός και ανανέωση

Χαρακτηριστικές όλου αυτού του κλίματος είναι οι καταγγελτικού τύπου δηλώσεις του κ. Παπανδρέου κατά του κ. Ανδρουλάκη για παλαιοκομματισμό, ρουσφέτια και παρασκηνιακό μοίρασμα εξουσίας με το περιβόητο 4-2-1 στους διορισμούς κρατικών αξιωματούχων κατά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη που έκανε λόγο «fake news».