Παναγιωτόπουλος από Αλεξανδρούπολη – Ελλάδα και ΗΠΑ θωρακίζονται απέναντι σε κάθε απειλή

«Η Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστο, ισχυρό και συνεπή σύμμαχο και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Η συνεργασία και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε με άλλες χώρες της περιοχής μας βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας πάνω απ’ όλα. Ταυτόχρονα όμως η Ελλάδα είχε και έχει πάντα την ετοιμότητα και τις δυνατότητες να προασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα το πράξει αποτελεσματικά και αποφασιστικά όποτε και εφόσον αυτό απαιτηθεί. Αυτά που γίνονται τώρα στην Αλεξανδρούπολη ασφαλώς και δεν έχουν επιθετικό προσανατολισμό έναντι κανενός. Αυτά που ακούγονται είναι αστειότητες…».

Τα παραπάνω δήλωσε από την πρωτεύουσα του Έβρου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία που πραγματοποίησε σήμερα στην ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της άσκησης Atlantic Resolve 2021.

Παράλληλα τόνισε ότι στην προαναφερθείσα βάση η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν «αλλά την ίδια στιγμή της Ελλάδας δεν της αρέσει και να απειλείται από κανέναν» και ως εκ τούτου «εντείνουμε τη διπλωματική προσπάθειά μας προς πάσα κατεύθυνση, εντείνουμε το πεδίο της αμυντικής και στρατηγικής  συνεργασίας, τις συνέργειες με φίλες και σύμμαχες χώρες, ενισχύουμε τις συμμαχίες μας παράλληλα όμως κάνουμε και αυτό που πρέπει για να ενισχύσουμε συνολικά την αποτρεπτική ισχύ των Ε.Δ. μας…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργικότητα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αποτέλεσμα της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, οι οποίες δίδουν νέες δυνατότητες  για την οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Π.Α.Μ.Θ. και της Β. Ελλάδας.

«Η Αλεξανδρούπολη λόγω της γεωστρατηγικής θέσης του λιμανιού της μπορεί να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις που περιλαμβάνουν νέα έργα υποδομών στις προβλήτες, εγκατάσταση του πλωτού τερματικού σταθμού επαναεριοποίησης, τη διασύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο όσο και με την Εγνατία Οδό και τη σχεδιαζόμενη επέκταση στην περιοχή του νατοϊκού αγωγού καυσίμων. Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν μια νέα δυναμική και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, νέες θέσεις εργασίας και οφέλη για τη χώρα και αυτή η προοπτική είναι πλέον πρόδηλη και ορατή δια γυμνού οφθαλμού… Οι συγκοινωνιακές υποδομές και το δίκτυο οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ν’ αποτελέσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στρατηγικό κόμβο σ’ ένα κάθετο άξονα προς Βορρά για την ταχεία μεταφορά προσώπων και εμπορευμάτων, ιδιαίτερα σημαντικό και για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης μεταξύ άλλων».