Μητροπολίτης Κοσμάς – Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του – Αρνείται να διασωληνωθεί

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο με κοροναϊό και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάζεται διασωλήνωση.

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, ο Μητροπολίτης και άτομα του περιβάλλοντός του δεν συναινούν στη διασωλήνωση, με τους ιατρούς να προσπαθούν να τους μεταπείσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης διακομίστηκε από το σπίτι του στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση και πως αυτή η καθυστέρηση έχει συμβάλει στην σοβαρή επιδείνωσή του.

Είχε αρνηθεί τη διακομιδή

Ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης, μετά την προχθεσινή του άρνηση για διακομιδή, μεταφέρθηκε τελικώς το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

  • Διαβάστε επίσης: Με κοροναϊό ο αρνητής μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς – Αρνείται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Οι γιατροί παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας του και έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα. Φέρεται μάλιστα να υπήρξαν και διαβουλεύσεις για το νοσοκομείο που θα μεταφερθεί μιας και στα νοσοκομεία της Πάτρας, δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι, και εξετάζεται να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες όμως λένε, πως ο Μητροπολίτης και άτομα του περιβάλλοντος του δεν συναινούν στη διασωλήνωση, με τους ιατρούς να προσπαθούν να τους μεταπείσουν.