Κορονοϊός – Δέκα κρούσματα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης μετά τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο τμήματα του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης, έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, μαθητές που συμμετείχαν στη συναυλία του περασμένου Σαββάτου (20.11.2021) στο Μέγαρο Μουσικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, επέστρεψαν θετικοί στον κοροναϊό.

«Πρόκειται για συνολικά δέκα μαθητές από το Λύκειο, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό από την περασμένη Κυριακή μέχρι και σήμερα. Γι’ αυτό συνεννοηθήκαμε με τον κ. Λουμπούνη από την περιφέρεια Κρήτης και αποφασίστηκε να κλείσουν δύο τμήματα, ένα της Γ’ και ένα της Β’ Λυκείου», τόνισε μιλώντας στο cretapost ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Κώστας Βαρβεράκης.

Εμβολιασμένοι μαθητές ανάμεσα στα κρούσματα

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους 10 μαθητές που κόλλησαν κοροναϊό, υπάρχουν και εμβολιασμένοι.

«Από τους 10 μαθητές, οι δύο είχαν εμβολιαστεί πλήρως, ωστόσο κόλλησαν και εκείνοι», ανέφερε ο κ. Βαρβεράκης, ενώ προσέθεσε πως όλοι οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους έχοντας ήπια συμπτώματα.

Με διπλά rapid test πήγαν στην Αθήνα

Το σχολείο τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για το ταξίδι στην Αθήνα και, αντί για ένα rapid test, οι μαθητές υποβλήθηκαν σε δύο.

Αρχικά, την Τετάρτη, προχώρησαν όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί σε rapid test, προκειμένου να είναι αρνητικοί για να ταξιδέψουν, ενώ την Παρασκευή υποβλήθηκαν σε ένα ακόμα για να μπουν στο Μέγαρο Μουσικής.

«Δεν χρειαζόταν να κάνουμε την Τετάρτη rapid test, καθώς εξαιτίας της ηλικίας των μαθητών απαιτούνταν απλώς self test. Εμείς όμως θέλαμε να είμαστε τυπικοί. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι τα παιδιά, δυστυχώς, παρά τα μέτρα που λήφθηκαν, κόλλησαν τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου.