Άλονσο για Ραϊκόνεν – «Θα λείψει από τη Formula 1, είναι μια φοβερή προσωπικότητα»

Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ραϊκόνεν είναι δύο από τις πιο σημαντικές φιγούρες στην ιστορία της Formula 1, με την πορεία του να ξεκινά το 2001 και να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, στο τέλος της σεζόν ο Φινλανδός θα αποσυρθεί από το άθλημα όπως έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό, με τον Ισπανό να τον αποθεώνει μιλώντας στο επίσημο podcast της F1, «Beyond the Grid».

Ο Αλόνσο ανέφερε συγκεκριμένα: «Όταν ξεκινάς την καριέρα σου στη Formula 1 δεν ξέρεις τι θα σου επιφέρει το μέλλον. Εγώ κι ο Κίμι είχαμε συναρπαστικές σεζόν. Έχουμε γίνει αμφότεροι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, κάτι το οποίο δεν μπορείς να προβλέψεις όταν έρχεσαι στο σπορ. Είμαι χαρούμενος που μοιράστηκα πολλά χρόνια της καριέρας μου μαζί του. Είναι μια φοβερή προσωπικότητα για τη Formula 1 και θα μας λείψει. Είναι ένας εκ των οδηγών που περιμένεις να δεις μετά τους αγώνες. Φορά τη μάσκα του και είναι σιωπηλός τα αγωνιστικά τριήμερα, όμως είναι ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος μακριά από τις πίστες. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να μάθεις τον πραγματικό Κίμι».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως μαζί με τον Ραϊκόνεν χαρακτήριζαν πολλές φορές «ψεύτικη» τη Formula 1: «Ζούμε σε μία φούσκα, δεν ζούμε μια κανονική ζωή. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνα έχοντας όλες τις δυνατές ανέσεις, μένουμε σε πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά την Κυριακή το βράδυ είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Εγώ και ο Κίμι έχουμε μια πολύ διαφορετική οπτική για τη Formula 1 και πολλές φορές έχουμε γελάσει πολύ με το πόσο ψεύτικη είναι μερικές φορές η Formula 1».