Την επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν άμεσα τόσο οι εργαζόμενοι όσο και επιχειρήσεις υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο του Βόλου, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης και τη συζήτησή του με γιατρούς και τη διοίκησή του.

Διπλή κρίση

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πάρα πολύ σοβαρά τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας, υπογραμμίζοντας την αγωνία του για να στηριχθεί η κοινωνία στη «διπλή κρίση που αντιμετωπίζουμε ως χώρα», αυτή της πανδημίας και των εκρηκτικών ανατιμήσεων.

Με αφορμή αυτή τη διπλή κρίση έκανε λόγο για «κατάσταση πολέμου», επισημαίνοντας ότι αν και μπορεί να είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, «νομίζω ότι η χώρα μας την βιώνει και αυτή με δραματική μορφή».

Είμαστε πρωταθλητές σε όλη την Ευρώπη στην χονδρική τιμή της ενέργειας. Κάτι που επιβαρύνει ήδη τους λογαριασμούς του ρεύματος για κάθε νοικοκυριό αλλά και για κάθε επιχείρηση και θα δημιουργήσει μια νέα αλυσίδα ανατιμήσεων σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε πως η κρίση της ακρίβειας δεν χτυπά το ίδιο όλους του πολίτες και επαγγελματίες, καθώς όπως είπε είναι άλλο να καλούνται να βγάλουν το μήνα με ένα συγκεκριμένο, περιορισμένο εισόδημα και να βλέπουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τα βασικά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ που ξεπερνάνε το εισόδημά τους, χωρίς δυνατότητες για δαπάνες την τρίτη εβδομάδα κάθε μήνα, και είναι άλλο να βλέπεις απλά κάποιες αυξήσεις που μειώνουν την δυνατότητά σου να αποταμιεύσεις.