Άγιος Βασίλης – Διαφήμιση του νορβηγικού ταχυδρομείου τον δείχνει ομοφυλόφιλο

Τα κρατικά ταχυδρομεία Posten της Νορβηγίας γιορτάζει τα 50 χρόνια από τότε που η Νορβηγία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία με μια χριστουγεννιάτικη διαφήμιση στην οποία ο Άγιος Βασίλης έχει ένα τρυφερό ειδύλλιο με έναν άντρα που ονομάζεται Χάρι.

Στην σχεδόν τετράλεπτη ταινία που ονομάζεται «When Harry met Santa» – μία παραπομπή στη ρομαντική κωμωδία του 1989 «When Harry met Sally…» με πρωταγωνιστές τον Billy Crystal και τη Meg Ryan – ο Χάρι συναντά τον Άγιο Βασίλη να παραδίδει δώρα στο σπίτι του, όπως αναφέρει το Reuters.

Συναντιούνται ξανά κάθε Χριστούγεννα επί σειρά ετών, και χτίζουν σιγά σιγά έναν δεσμό. Αλλά το πολυάσχολο πρόγραμμα του Άγιου Βασίλη επιτρέπει μόνο φευγαλέες συναντήσεις – μέχρι να εγγραφεί στο Posten της Νορβηγίας και να βοηθηθεί με τις παραδόσεις των δώρων. Μετά οι δυο τους μπορούν να περάσουν χρόνο μαζί και να ανταλλάξουν ένα φιλί στην τελευταία σκηνή.

Δείτε το βίντεο

Οι αντιδράσεις είναι συντριπτικά θετικές αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρίας

«Φέτος όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη – τονίζοντας το γεγονός ότι το 2022 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο από την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη Νορβηγία», ανέφεραν τα Posten σε μια δήλωση. «Εκτός από το να δείξουμε την ευελιξία των υπηρεσιών μας, λαμβάνουμε υπόψιν μας το κοινωνικό περιβάλλον», ανέφερε.

Με περίπου 14.000 υπαλλήλους συνολικά, η κρατική Posten έχει επενδύσει στη διαφορετικότητα στο προσωπικό της όσον αφορά την ηλικία, το φύλο, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την εθνικότητα. «Όλοι πρέπει να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, να τους δουν, να τους ακούσουν και να τους συμπεριλάβουν. Η φετινή χριστουγεννιάτικη διαφήμιση το αγκαλιάζει αυτό», ανέφερε.

Οι αντιδράσεις στη διαφήμιση ήταν συντριπτικά θετικές, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αλληλογραφίας. Μεταξύ εκείνων που το σχολίασαν δημόσια ήταν ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Δανία Ρούφους Γκίφορντ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ομοφυλόφιλος.

«Ω, φίλε, αγαπώ τη Σκανδιναβία. Φανταστείτε αν τα Ταχυδρομεία των ΗΠΑ έβγαζαν μια διαφήμιση όπως αυτή», έγραψε στο Twitter.

Η διαφήμιση «When Harry met Santa» έγινε από το νορβηγικό δημιουργικό πρακτορείο POL και τους παραγωγούς B-Reel Films.