Πάτρα – Επιστολή απόγνωσης από τους γιατρούς για τις ελλείψεις στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Μπορεί ο κοροναϊός να συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα, όμως οι ελλείψεις στο ΕΣΥ παραμένουν πολλές. Οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα, όπου νοσηλεύονται και περιστατικά Covid-19, έστειλαν επιστολή που δείχνει την απόγνωσή τους σχετικά με το θέμα.

H παιδίατρος Μαρία Ηλιοπούλου μίλησε στην ΕΡΤ με αφορμή την επιστολή που έστειλαν οι γιατροί του νοσοκομείου, ζητώντας την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.

Ποιες ελλείψεις υπάρχουν

«Λόγω της σφοδρότητας του τετάρτου κύματος κληθήκαμε να έχουμε τέσσερα περιστατικά Covid-19. Mια καινούργια πτέρυγα όταν ανοίγει χρειάζεται ενίσχυση και σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουν δύο κενές θέσεις στο παιδιατρικό και χρειάζονταν και οκτώ θέσεις στο νοσηλευτικό» ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Ηλιοπούλου, τονίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη στο παιδιατρικό νοσοκομείο σε κάποιες ειδικότητες.

Διαβάστε επίσης: Σε απόγνωση οι γιατροί στο «Αττικόν» – Το νοσοκομείο είναι εκτός ελέγχου – Ξεκίνησε εφημερία με δεκάδες ράντζα

Με έναν αναισθησιολόγο θα μείνει το Καραμανδάνειο

«Από τις τέσσερις οργανικές θέσεις τις επόμενες εβδομάδες οι τρεις εκκενώνονται (λόγω συνταξιοδοτήσεων). Από την στιγμή που θα γίνει αυτό δεν θα υπάρχει 24ωρη κάλυψη από αναισθησιολόγο», κατήγγειλε η παιδίατρος του νοσοκομείου που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος έδωσε τη δική του εξήγηση για τα συγκεκριμένα προβλήματα.