Μπάμπης Παπαδημητρίου – «Ψευδοπρόβλημα» οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, για το μέτωπο της πανδημίας και την οριακή κατάσταση την στα νοσοκομεία.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρουσίας του, το βράδυ της Τρίτης, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις «ψευδοπροβλήματα», ενώ -με απολύτως κυνικό τρόπο- έκανε λόγο για πρώιμους νεκροθαλάμους αναφερόμενος στις ΜΕΘ.

«Πήγατε και ανακαλύψατε ένα ψευδοπρόβλημα, ότι κάποιοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Έτσι κρίνουν οι γιατροί. Εγώ είμαι δημοσιογράφος και βουλευτής, δεν θα πάω να κάνω τη δουλειά του γιατρού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου, απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για προσθέσει:

«Δεν χρειάζονται όλοι να πάνε στη ΜΕΘ και πολλοί διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Προσβάλλει τους γιατρούς αυτό που λέτε» τόνισε, κάνοντας λόγο για «μαρκετίστικο εύρημα» της αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.

Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, υποστήριξε πως «κάποιος μπαίνει στη ΜΕΘ όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα. Σαν να τον παραδίδει (σ.σ. ο γιατρός) στον Θεό και, πριν τον παραδώσει, τον βάζει στη ΜΕΘ».

Στη συνέχεια, πάντως, ο κ. Παπαδημητρίου έσπευσε να παραδεχτεί πως «βεβαίως και υπάρχουν ορισμένα νοσοκομεία -στην επαρχία- που δεν έχουν ΜΕΘ τη μία μέρα ή την επόμενη».

Σημειώνεται πως, μόλις χθες, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο ΑΧΕΠΑ -και όχι μόνο στην επαρχία σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου- νοσηλεύονταν 15 διασωληνωμένοι στις κλινικές, ενώ στον Βόλο μέσα σε ένα τετραήμερο σημειώθηκαν 17 θάνατοι εκτός ΜΕΘ.

Επίσης, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η εφημερία της Τρίτης «έκλεισε» με 17 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα