Εμβολιασμοί «μαϊμού» – Με το 50% του μισθού της η «εγκέφαλος» του κυκλώματος

Νέες αποκαλύψεις για την εγκέφαλο του κυκλώματος των εικονικών πιστοποιητικών έναντι χρημάτων στον Παλαμά Καρδίτσας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η 44χρονη διοικητική υπάλληλος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ εξακολουθεί να πληρώνεται με το 50% του μισθού της διότι δεν έχει τελεσιδικήσει η σχετική απόφαση για την υπόθεση της και είναι σε αργία.

Παράλληλα, ενώ οι «μαϊμού» εμβολιασμένοι – υγειονομικοί μεταξύ των οποίων και η αδερφή της, που βρίσκονται σε αναστολή, έχουν μετανιώσει και θέλουν να εμβολιαστούν το σύστημα τους δείχνει κανονικά εμβολιασμένους και δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ το συγκεκριμένο κύκλωμα, έκανε και εξαγωγές πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς από το κέντρο υγείας Παλαμάς Καρδίτσας φαίνεται να έχουν  «ταξιδέψει» πιστοποιητικά στην Σουηδία και την Κύπρο.

Ένα ενδιαφέρον περιστατικό που αναδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης είναι το γεγονός πως μια πελάτισσα του κυκλώματος που είχε δώσει αρχικά 400 ευρώ για να πάρει τέτοιο πιστοποιητικό όταν μετάνιωσε τα εφτά μέλη που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση της γύρισαν πίσω τα 150 ευρώ με την αιτιολογία της επιστροφής δανείου για τον τάφο της μητέρας της.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των χρημάτων, περίπου 25.000 ευρώ, φέρεται να βρίσκεται και στον λογαριασμό της 44χρονης.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης των Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζουν να ερευνούν τον αστυνομικό σύζυγο της. Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή στο κύκλωμα ενώ ο ίδιος είναι εμβολιασμένος και δηλώνει άγνοια.