Εκτός συζήτησης το lockdown – Στο τραπέζι νέα μέτρα – Κινητικότητα δύο ταχυτήτων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Στο τρίπτυχο όχι σε νέο lockdown, όχι σε νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους και επιμονή σε άσκηση πίεσης στους ανεμβολίαστους, συνίσταται η στρατηγική της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Στρατηγική πίεσης στους ανεμβολίαστους

Στην κυβέρνηση ουσιαστικά με κάθε ευκαιρία διαμηνύουν ότι δεν σκοπεύουν να πάρουν άλλα οριζόντια μέτρα και σε κάθε περίπτωση απορρίπτουν μετά βδελυγμίας ένα νέο lockdown.

Βεβαίως πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του κοροναϊού (κρούσματα, θάνατοι και διασωληνωμένοι) και ιδίως από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με βάση τα δύο σενάρια τα οποία έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και σύμφωνα με όσα είπε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το καλό σενάριο λέει ότι το κύμα αυτό της πανδημίας θα κορυφωθεί στις αρχές Δεκέμβρη ενώ στην περίπτωση του κακού σεναρίου, το πικ της πανδημίας αναμένεται αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στην περίπτωση του καλού σεναρίου είναι πασιφανές ότι το τρίπτυχο της στρατηγικής της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία περίπτωση ν’ αλλάξει, αντίθετα πολλά είναι υπό συζήτηση για την περίπτωση του κακού σεναρίου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, τα όποια νέα μέτρα ληφθούν στο άμεσο μέλλον θα έχουν αποκλειστικά το χαρακτήρα ενίσχυσης μιας κινητικότητας δύο ταχυτήτων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Πάντως σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τη στρατηγική πίεσης προς τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν και ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown, λόγω του εμβολίου.