Φώφη Γεννηματά – Βαθιά συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Έκανε οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου

Τη Φώφη Γεννηματά αποχαιρέτησε η Ελλάδα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η γυναίκα σύμβολο στον χώρο της πολιτικής έφυγε νικημένη από τον καρκίνο στα 56 της χρόνια, ωστόσο μέσα από το έργο και τον αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε σήμερα να ενώσει όλους τους πολίτες αλλά και τους πολιτικούς, οι οποίοι έβαλαν στην άκρη την ιδεολογική και πολιτική τους ταυτότητα και έφτασαν στην Μητρόπολη Αθηνών για να πουν το τελευταίο αντίο στην Φώφη Γεννηματά.

Η οικογένειά της, ο πολιτικός κόσμος, όλοι οι συγγενείς, πολλοί φίλοι της αλλά και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν έτσι την δυναμική πολιτικό, την ανθρώπινη, την γενναία, την ειλικρινή, την ενωτική, την μάχιμη Φώφη Γεννηματά, της οποία η συνεισφορά τόσο στο πολιτικό κόσμο όσο και στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας σε τόσο δύσκολες εποχές ήταν ανεκτίμητη.

  • Διαβάστε επίσης: Φώφη Γεννηματά – Πήγε να την αποχαιρετήσει φορώντας μπλούζα με τη φωτογραφία της

Άλλωστε δεν θα θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά μόνο ως μία πολιτικό, αλλά ως μία δυναμική γυναίκα, σύζυγο και μητέρα που έδωσε μία μεγάλη και γενναία μάχη με τον καρκίνο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Για όλους αυτούς τους λόγους και περισσότερους, πλήθος κόσμου έσπευσε από το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να αφήσει ένα λουλούδι στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας της έτσι το τελευταίο αντίο.

Την σπουδαία αυτή γυναίκα αποχαιρέτησε και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας δίνοντας το «παρών» στη εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τραγικές φιγούρες ήταν ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και τα τρία τους παιδιά τα οποία αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τη μητέρα τους.