Νέα Υόρκη – Προειδοποίηση στους δημοτικούς υπαλλήλους – «Εμβολιαστείτε αλλιώς τίθεστε σε διαθεσιμότητα χωρίς αμοιβή»

Οι εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίας της πόλης της Νέας Υόρκης θα πρέπει να εμβολιασθούν κατά της Covid-19 μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και δεν θα αμείβονται, δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν 500 δολάρια για την πρώτη δόση του εμβολίου, που πρέπει να χορηγηθεί σε εμβολιαστικό κέντρο του δήμου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και να δείχνουν το πιστοποιητικό του εμβολιασμού στους προϊσταμένους του, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο από το να υπηρετεί κανείς τους πολίτες της Νέας Υόρκης και αυτό το προνόμιο συνοδεύεται από την ευθύνη να διατηρεί κανείς το εαυτό του και την κοινότητά του ασφαλείς».

Το 71% των 160.000 εργαζόμενων στις δημοτικές υπηρεσίες της Νέας Υόρκης έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τον Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας της πόλης της Νέας Υόρκης και στην υπηρεσία Υγείας και Νοσοκομείων της πόλης υποχρεώθηκαν σε εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο και πλέον το ποσοστό των εμβολιασμένων βρίσκεται στο τουλάχιστον 95%, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Πηγή: ΑΠΕ