Ο Πατέλης είναι σκληρός Χρυσαυγίτης και η αποφυλάκισή του είναι προκλητική

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές.

Οφείλουμε όλοι να πιστεύουμε στην ανεξαρτησία της γιατί οι δικαστές είναι το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών.

Αν για οποιονδήποτε λόγο οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης εμπεριέχουν προσωπικά κίνητρα των δικαστών ή τρίτων ή ενέχουν στοιχεία πολιτικών παρεμβάσεων, τότε υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα για την ίδια τη Δημοκρατία και για τη λειτουργία του κράτους.

Πολλές φορές βεβαίως λαμβάνεται υπόψη και το περί δικαίου αίσθημα, η ικανοποίηση δηλαδή της πλειοψηφίας των πολιτών. Αν αυτό γίνεται χωρίς στοιχεία ή η Δικαιοσύνη επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τα γεγονότα, τότε και οι αποφάσεις που θα βγάλει θα είναι επικίνδυνες.

Κι όλα αυτά τα λέω μετά την απόφαση δικαστών να κάνουν δεκτό το αίτημα του χρυσαυγίτη, πρωτοπαλίκαρου του Μιχαλολιάκου και πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, και να τον βγάλουν από τη φυλακή.

Ο Πατέλης είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλακή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όμως, δεν είναι κάποιος «τυχαίος» χρυσαυγίτης ο οποίος θα έπρεπε να τύχει της ευνοϊκής μεταχείρισης της Δικαιοσύνης.

Ο αρχηγός της οργάνωσης σε μια περιοχή στην οποία η εγκληματική οργάνωση είχε ενεργή παρουσία με τσαμπουκάδες και ξυλοδαρμούς, δεν μπορεί να είναι τυχαίος.

Ο άνθρωπος που έχει πει πως «ό,τι κινείται, σφάζεται, δε μένει τίποτε όρθιο», δεν είναι τυχαίος.

Ο «κολλητός» του Κασιδιάρη, του Λαγού, του Γερμενή που είχε στην «αγκαλιά» του τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, τον Γιώργο Ρουπακιά, δεν μπορεί να είναι τυχαίος.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του ίδιου και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, άνοιξαν οι πόρτες της φυλακής για τον Πατέλη, τον «σκληρό» χρυσαυγίτη.

Ναι, αυτό είναι πρόκληση. Ναι, αυτή είναι μια λανθασμένη απόφαση που δημιουργεί αρνητικό κλίμα.

Που ακυρώνει τους αγώνες κατά των νεοναζί, που προσβάλλει τους νεκρούς από τα χέρια Χρυσαυγιτών (Φύσσας, Λουκμάν).

Που προσβάλλει την Μάγδα Φύσσα και όλους εκείνους που επί 6,5 χρόνια έδωσαν μάχες προκειμένου οι φασίστες να καθίσουν στο εδώλιο και να δικαστούν και να καταδικαστούν.

Δεν πιστεύω ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση, ειδικά από τη Νέα Δημοκρατία που κυβερνά και που η ίδια βοήθησε στο να συλληφθούν και να καταδικαστούν οι Χρυσαυγίτες.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος πολιτικός, βουλευτής ή υπουργός τηλεφώνησε κι επηρέασε δικαστή για να βγάλει μια τέτοια ευνοϊκή απόφαση.

Και είναι άτοπη η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ όταν επιμένει τα περί «συγγενικών σχέσεων» της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή.

Είναι το ίδιο αισχρό όταν η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «συγγενικές σχέσεις» με τους δολοφόνους της «17Ν».

Γι’ αυτό πρέπει η Δικαιοσύνη να ξαναδεί την υπόθεση. Ο Πατέλης δεν είναι τα «λιμά» της Χρυσής Αυγής που πρέπει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία τόσο γρήγορα.

Και που δεν θα ξανακάνει τα ίδια, ειδικά τώρα που το φίδι του φασισμού προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι.

Η απόφαση είναι προκλητική, εντελώς λανθασμένη και δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα της Δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου απέναντι σε μια φασιστική – ναζιστική οργάνωση.

Ισως, γι’ αυτό κάποιοι στη Δικαιοσύνη αντιλήφθηκαν το λάθος και θα προχωρήσουν σε αναίρεση.

Όχι για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα, αλλά γιατί είναι το σωστό.

Και γιατί πρέπει να δοθεί ισχυρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στους φασίστες. Οποιοι κι αν είναι αυτοί.

Ο Πατέλης και όλοι του ιδίου φυράματος, πρέπει να πληρώσουν για όσα έκαναν. Τελεία και παύλα.