Μπιλ Γκέιτς – Συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση για επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες

Με τη βρετανική κυβέρνηση συνεργάζεται ο Μπιλ Γκέιτς προκειμένου να επενδύσουν και να μειώσουν το κόστος νέων πιο πράσινων τεχνολογιών, ώστε να βοηθήσουν χώρες να επιτύχουν τους στόχους για μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Μιλώντας στο Global Investment Summit, παρουσία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Γκέιτς είπε πως χρειάζονται επενδύσεις προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω νέες τεχνολογίες που είναι τώρα πολύ ακριβές για την αγορά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα εργαστεί από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα σχέδια που θα πρέπει να υποστηριχθούν και ότι αναμένει πως τουλάχιστον ένα από τα σχέδια θα είναι έτοιμο να αναπτυχθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Θα αυξήσουμε την κλίμακά τους ώστε να μειωθεί το κόστος, άρα θα τα φέρουμε στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα με την ηλιακή ενέργεια και τη χερσαία αιολική ενέργεια, και άρα μπορούν να αναπτυχθούν προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές», είπε.

Η κυβέρνηση του Τζόνσον ανέφερε πως μια σύμπραξη 400 εκατ. στερλινών θα υπερτροφοδοτήσει την επένδυση στην πράσινη τεχνολογία σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων τομέων όπως το πράσινο υδρογόνο, η μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, βιώσιμα καύσιμα για την αεροπορία και η απευθείας δέσμευση στον αέρα του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, ανέλαβε τη δέσμευση μέσω του προγράμματος Breakthrough Energy Catalyst στο οποίο συμμετέχουν ιδιώτες επενδυτές που υποστηρίζουν την καινοτομία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

Η Βρετανία έχει ήδη δεσμευθεί ότι θα διαθέσει τουλάχιστον 200 εκατ. στερλίνες για την ανάπτυξη νέων σχεδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. και επενδυτές και επιχειρήσεις στο πρόγραμμα του Γκέιτς θα καταβάλουν αντίστοιχο ποσό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ