Βόρεια Κορέα – Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα «άγνωστο βλήμα» προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και δη στα ανατολικά παράλιά της και, αργότερα, επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για βαλλιστικό πύραυλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Yonhap, οι στρατιωτικές Αρχές της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ανέλυαν από κοντά το ύψος και το εύρος του βλήματος και δημιουργήθηκε, επίσης, ένα κέντρο ανταπόκρισης υπό το γραφείο του ιάπωνα πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φουμίο Κισίντα, χαρακτήρισε τη σειρά δοκιμών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ, που άρχισε τον περασμένο μήνα και συνεχίζεται, «πολύ λυπηρή» εξέλιξη.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Bloomberg που επικαλείται την ιαπωνική Ακτοφυλακή, ο πύραυλος φαίνεται να προσγειώθηκε, με τις ιαπωνικές αρχές πάντως να εκδίδουν προειδοποίηση προς τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής για τον κίνδυνο πτώσης συντριμμιών.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας θα συνεδριάσει μέσα στην ημέρα ως απάντηση στην εκτόξευση βλήματος από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ.