Σε εξέλιξη η παρέμβαση Παπανδρέου για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Τι είπε με Γερουλάνο – Συνάντηση τώρα με Χρηστίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για τη συντεταγμένη κι ενωτική πορεία του ΚΙΝΑΛ  προς τις εσωκομματικές εκλογές και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί επαφές με τους υποψηφίους προέδρους.

Συνάντηση που κράτησε μία ώρα είχε ο κ. Παπανδρέου, με τον Παύλο Γερουλάνο νωρίτερα στο γραφείο του στη Βουλή. Μετά τη συνάντηση ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με δημοσιογράφους λέγοντας πως, «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα». Ενώ πρόσθεσε, ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης.

Αυτή την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συνάντηση με τον Παύλο Χρηστίδη με τον οποίο άλλωστε επικοινώνησαν τηλεφωνικά και χθες.

Ενώ επικοινωνία του κ. Παπανδρέου αναμένεται σήμερα και με τον Αντρέα Λοβέρδο, ο οποίος χθες από τον Εύβοια τοποθετήθηκε για την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στις εσωκομματικές εξελίξεις λέγοντας ότι «όπως η πρόεδρος δήλωσε ότι εγγυάται την ενότητα και θα διασφαλίσει τις διαδικασίες, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι πρώην πρόεδροι της παράταξης».

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη συναντηθεί με  με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το πιθανότερο σενάριο είναι να επικοινωνήσει μαζί του ο κ. Παπανδρέου αύριο Δευτέρα καθώς σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός έχει σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Παπανδρέου έρχεται στον απόηχο της παράτασης της προθεσμίας για τη συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών για τους υποψηφίους προέδρους μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Παύλο Χρηστίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Παύλο Γερουλάνο.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν και σενάρια για υποψηφιότητα Παπανδρέου κάτι που δεν επιβεβαιώνεται -προς ώρας τουλάχιστον- από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Πάντως η τροπή που πήρε η εσωκομματική διαδικασία μετά την απόσυρση από την κούρσα της Φώφης Γεννηματά, έκανε αρκετούς να υποστηρίζουν ότι υπάρχει διάθεση ευτελισμού και σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να ενεπλάκη στην εσωκομματική διαδικασία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από τις ως τώρα επαφές που έχει ο κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται διάθεση υπαναχώρησης από τους υποψηφίους. Ορισμένοι δε υποστηρίζουν ότι για να εμπλακεί στο ζήτημα της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ο κ. Παπανδρέου προϋπόθεση είναι να κάνουν πίσω από τις υποψηφιότητές τους τουλάχιστον οι κ.κ. Γερουλάνος, Χρηστίδης, Κεγκέρογλου και Καστανίδης.