Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στη Νότια Εύβοια – Έκκληση του δημάρχου Καρύστου προς τους πολίτες

Συνεχίζει το σαρωτικό πέρασμά της η κακοκαιρία «Μπάλλος». Αυτήν την ώρα «χτυπά» την Εύβοια και δημιουργεί προβλήματα νότια του νησιού και συγκεκριμένα στα Στύρα.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ έχουν πλημμυρίσει και σπίτια, δέκα στον αριθμό.

Μιλώντας στο evima.gr ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, κάνει έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Σημειώνεται ότι λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού η κυκλοφορία έχει διακοπεί ενώ συνεχίζει να βρέχει με ένταση. 

Κλειστά τα σχολεία αύριο

Θυμίζουμε ότι αύριο, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, τα σχολεία στο νησί αλλά και στην Αττική και τη Χαλκιδική θα παραμείνουν κλειστά.

Με απόφαση των περιφερειαρχών και κατόπιν εισήγησης της Πολιτικής Προστασίας, δεν θα διεξαχθούν τα μαθήματα για την ασφάλεια των μαθητών.

«Αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα», σημείωσε νωρίτερα ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ειδικότερα για την Εύβοια είπε: «Στην Εύβοια, όπου υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή καθώς η περιοχή είχε πληγεί από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, ήδη 50 οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βοηθούν, έτσι ώστε να προληφθούν οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργηθούν».