Ρώμη – Φασιστική εισβολή σε γραφεία συνδικάτου – Συνελήφθησαν δύο επικεφαλής της Forza Nuova

Πριν από λίγο η Αστυνομία συνέλαβε δύο επικεφαλής του νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova όπως επίσης και 10 άτομα στα πλαίσια των βίαιων επεισοδίων που έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα στη Ρώμη.

Η χρονική εξέλιξη των συλλήψεων έρχεται ύστερα από την ομόφωνη καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο και τα κόμματα, ενώ παρενέβη και ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Gentiloni, ο οποίος μίλησε για μηδενική ανοχή κατά των φασιστικών πράξεων.

Στο τέλος αντιεμβολιαστικής κινητοποίησης η φασιστική επίθεση

Ένταση και συγκρούσεις σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ρώμη, στο τέλος της κινητοποίησης αντιεμβολιαστών που οργανώθηκε στην κεντρική πλατεία του Λαού.

Η αστυνομία προχώρησε επανειλημμένα σε ρίψεις νερού κατά διαδηλωτών που βρίσκονταν κοντά στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ένταση σημειώθηκε και κοντά στην κεντρική Βια Βένετο. Ένα μέρος από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ήθελε να πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.

Στη διαδήλωση, με περίπου 10.000 άτομα, κύριο ρόλο είχαν στοιχεία της ακροδεξιάς, νεοφασιστικής οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα, Νέα Δύναμη.

Φασιστική επίθεση στο μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας

Φασιστική επίθεση σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil. Προκάλεσαν καταστροφές και φώναξαν συνθήματα κατά του γραμματέα του συνδικάτου, Μαουρίτσιο Λαντίνι.

«Δεχθήκαμε μια φασιστική επίθεση αντιεμβολιαστών. Αντιστεκόμαστε στην επίθεση αυτή κατά της δημοκρατίας και όλων των εργαζομένων», δήλωσε ο Λαντίνι.

«Κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι η χώρα μας θα γυρίσει πίσω, στην εικοσαετία του φασιστικού καθεστώτος», πρόσθεσε ο Ιταλός συνδικαλιστής.

Την επίθεση κατά του ιταλικού συνδικάτου Cgil καταδίκασε απερίφραστα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε:

«Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν με καθοριστικό τρόπο την δημοκρατία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί να γίνει δεκτός κανένας εκφοβισμός σε βάρος τους. Πρέπει να τους απορρίψουμε με απόλυτη αποφασιστικότητα».