«Επιχείρησαν να καταλάβουν όλη τη Σταδίου» – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Τη δική της εκδοχή έδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης.

Η αστυνομία, την οποία κατηγορούν οι διαδηλωτές ότι επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς με χημικά, αλλά και χτυπώντας τους με γκλομπ, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός ατόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι έκανε μόνο περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι περίπου 350 άτομα ξεκίνησαν συγκέντρωση από τον χώρο των Προπυλαίων στις 18:00, ενώ μία ώρα αργότερα 250 εξ αυτών ξεκίνησαν πορεία με προορισμό την Πλατεία Συντάγματος.

Λίγο αργότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ενώ είχε αφεθεί ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, ξαφνικά ικανός αριθμός από όσους συμμετείχαν στην πορεία προσπάθησε να καταλάβει πλήρως την οδό Σταδίου, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων».

Η ΕΛ.ΑΣ. «παρενέβη με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων», αναφέρεται.

Ωστόσο, σε βίντεο από το συλλαλητήριο, που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι εμφανής ο ξυλοδαρμός τουλάχιστον ενός διαδηλωτή (φορά γαλάζιο πουκάμισο) και, μάλιστα, απρόκλητα.

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Ομοσπονδιών, πραγματοποιήθηκε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν (350) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 19.00 ώρα 250 άτομα εκ των συγκεντρωθέντων ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Κοραή, Σταδίου, Β. Γεωργίου με κατάληξη την Πλατεία Συντάγματος.

Την 19.20 ώρα, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με τις εντολές του Διαμεσολαβητή Αστυνομικού σε συμφωνία με τους πορευθέντες, ξαφνικά ικανός αριθμός αυτών, προσπάθησε να καταλάβει πλήρως την οδό Σταδίου ( Β. Γεωργίου) διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Άμεσα επενέβησαν οι Αστυνομικές Δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν εκ νέου την πορεία και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Με τις κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι Αστυνομικές Δυνάμεις περιόρισαν τους συγκεντρωμένους, και αποκαταστάθηκε η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο.

Στη συνέχεια, μέρος των συγκεντρωθέντων παρέμεινε επιτηρούμενο από τις Αστυνομικές Δυνάμεις, στη Λ. Αμαλίας έως την 19.50 ώρα όπου και αποχώρησαν, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».