Πωλούνται άλλα 9.5 εκατ. μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να βάλουν προς πώληση άλλα 9,5 εκατομμύρια μετοχές της ομάδας, αξίας 186,86 εκατ. δολαρίων.

Η αγγλική ομάδα ειδοποίησε για την πώληση το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης, στα ονόματα των διαχειριστών του συλλόγου Κέβιν και Έντουαρντ Γκλέιζερ.

Η δήλωση καθιστά σαφές ότι ο σύλλογος «δεν θα λάβει έσοδα από την πώληση». Η κίνηση της οικογένειας Γκλέιζερ έρχεται πέντε μήνες μετά την αναβολή του αγώνα της Premier League, με τη Λίβερπουλ, λόγω διαμαρτυριών των οπαδών και της κατάρρευσης του εγχειρήματος της Ευρωπαϊκής Super League, με τον αντιπρόεδρο της Γιουνάιτεντ, Τζόελ Γκλέιζερ, να συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στις διαπραγματεύσεις.

Τον Μάρτιο, ο Άβρααμ Γκλέιζερ πούλησε μετοχές αξίας 70 εκατομμυρίων λιρών στο κλαμπ. Η πώληση αντιπροσωπεύει το 8% της συνολικής ιδιοκτησίας της οικογένειας, αν και θα εξακολουθούν να κατέχουν το 69% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 2019, οι οπαδοί έγιναν έξαλλοι όταν η Ντάρσι Γκλέιζερ έβαλε υποθήκη 393.000 μετοχές του συλλόγου, συνολικής αξίας 6,9 εκατ. δολαρίων, για να πάρει ένα δάνειο για ιδία χρήση! Το 2005 και το 2010, ο σύνδεσμος οπαδών Red Knights («κόκκινοι ιππότες»), αποτελούμενος από επιφανείς και πλούσιους φίλους της αγγλικής ομάδας, επιχείρησε να αγοράσει τον σύλλογο, όμως δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της οικογένειας Γκλέιζερ.

Η τιμή δεν έπεσε ούτε το 2019, όταν ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν πρόσφερε 3 δισ. εκάτ ευρώ. Οι Γκλέιζερ ήθελαν 4 δισ. για να αποχωρήσουν.