Στο μικροσκόπιο ακροδεξιές σελίδες στο διαδίκτυο και σε συνομιλίες χρυσαυγιτών

Ο εφιάλτης της ακροδεξιάς και των επιθέσεων έχει αναβιώσει τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας υπενθυμίζοντας πως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον φασισμό.

Ναζιστικοί χαιρετισμοί σε σχολεία, μαθητές οπλισμένοι, ακροδεξιά συνθήματα ξεπρόβαλαν ξανά.

Μπορεί η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όμως το μίσος που τροφοδοτούσε όλα αυτά τα χρόνια είναι ακόμα εμφανές.

Τις επόμενες μέρες η Κατεχάκη αναμένεται να ενημερώσει τις δικαστικές Αρχές ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα και να προχωρήσει η σύνταξη της δικογραφίας.

Αντικειμενικά δεν γίνεται να απαγορευτεί να στέλνουν μηνύματα εντός της φυλακής, ωστόσο αυτό που πρέπει να ελεγχθεί είναι το αντικείμενο των συνομιλιών και αν αυτά υποκινούν τυχόν πράξεις, σύμφωνα με το cnn.gr.

Στο επίκεντρο των ερευνών σελίδες ακροδεξιών στο διαδίκτυο

Την ίδια ώρα και με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Σταυρούπολη στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και οι διάφορες σελίδες ακροδεξιών στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα οι Αρχές θα εξετάσουν τις επικοινωνίες τους, τις συνεννοήσεις, τα social media κι αυτό γιατί έχουν χαρτογραφήσει 3 βασικές ακροδεξιές οργανώσεις που έχουν έδρα στην Αττική και οι οποίες το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν επικίνδυνη κινητικότητα.

Διαβάστε επίσης: Propatria – Ποια είναι η νεοναζιστική οργάνωση που πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις

Με αφορμή όλα αυτά, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι φάκελοι με άτομα που έχουν συλληφθεί το προηγούμενο διάστημα.

Ομοιότητες με τα τάγματα εφόδου

Κρατούμενος εξακολουθεί να παραμένει ο 30χρονος που συνελήφθη στο Ηράκλειο Αττικής και κατηγορείται για την πρόσφατη επιδρομή ακροδεξιών κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ.

Δικηγόροι που συμμετείχαν και στη δίκη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν ότι ο 30χρονος υπήρξε μέλος της στο παρελθόν και ότι αναγνωρίζουν ομοιότητες ή ακόμη και καθοδήγηση της ομάδας PRO PATRIA από μέλη της Χρυσής Αυγής μέσα από τη φυλακή.

Ο 30χρονος παραμένει υπό κράτηση, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για:

-πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή

-οπλοκατοχή

Ακροδεξιό παρελθόν & πολεμικές τέχνες

Ο 30χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στην νεοναζιστική ομάδα PRO PATRIA τα μέλη της οποίας ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες σε δικά τους κλειστά club και η εκπαίδευσή τους θυμίζει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Τα μέλη της PRO PATRIA μέσα από ηχογραφημένη εκπομπή, αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τα γεγονότα στο Ηράκλειο Αττικής.

«Έχουμε πάει στον Όλυμπο έχουμε ανεβάσει μια σημαία και προσπαθούν να το συσχετίσουν  με ένα συγκεκριμένο άτομο».

Και όμως το συγκεκριμένο άτομο το γνωρίζουν καλά. Στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το MEGA, o 30χρονος βρίσκεται μπροστά στο πανό της PRO PATRIA σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών τον Ιούλιο στο Σύνταγμα.

Φοράει μάλιστα την ίδια μπλούζα με εκείνη που οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Δεν έχω σχέση»

Αρνείται ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των μελών της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης ο νεαρός που κατηγορείται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν κι ότι γι’ αυτό παραδόθηκε στις Αρχές.

Για τις δύο επιθέσεις στο Ηράκλειο Αττικής και την Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 9 άτομα τα οποία αναζητούνται από τις Αρχές.