Κοντά στον Ίαν Χάμερ η ΑΕΚ

Με την ξαφνική αποχώρηση του Μάνι Χάρις η ΑΕΚ βγήκε στην αγορά για να καλύψει το κενό του, ψάχνοντας ωστόσο παίκτη για τις θέσεις των ψηλών. Εκεί όπου ο Στέφανος Δέδας είχε προαναγγείλει ενίσχυση κάνοντας λόγο και για έλλειψη αθλητικότητας στο ρόστερ της Ένωσης.

Ο παίκτης αυτός λοιπόν φαίνεται πως βρέθηκε και είναι ο Ίαν Χάμερ. Ο 31χρονος Αμερικανός με ύψος 2μ.01 μπορεί να παίξει και στο τέσσερα και στο πέντε ενώ χαρακτηρίζεται για το δυναμικό του παιχνίδι. Ο παίκτης έχει μιλήσει με τον Δέδα και η περίπτωσή του φαίνεται προχωρημένη αν και η ΑΕΚ έχει στα υπόψιν της και μία ακόμη η οποία δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο Χάμερ έπαιξε στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον από το 2009 έως το 2013, δεν έγινε draft το 2013 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Γερμανία. Φόρεσε τις φανέλες τις Ουλμ, της Μπίσονς, της Γκέτινγκεν, της Σάρατοφ, της Μονακό, της Νίζνι, της Μπαντίρμα, της Όλντενμπουργκ και της Πετκίμ, στην οποία αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν και είχε 11.3 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Τη σεζόν 2018/19 μάλιστα είχε παίξει και απέναντι στην ΑΕΚ ως παίκτης της Μπαντίρμα, σημειώνοντας 13 πόντους στο ένα ματς και 2 στο άλλο.