Ο δημοφιλέστερος όρος αναζήτησης στο Bing είναι η λέξη… Google

Πολλοί χρήστες του Bing φαίνεται ότι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις: ο δημοφιλέστερος όρος αναζήτησης στη μηχανή της Microsoft είναι το όνομα της Google.

Αυτό υποστήριξε δικηγόρος της Google στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο προσέφυγε η Google ζητώντας να ακυρωθεί το πρόστιμο των 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που της επιβλήθηκε για μονοπωλιακή συμπεριφορά.

Η Κομισιόν είχε κρίνει ότι η Google εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία του Android για να πιέσει τους κατασκευαστές κινητών και να εξασφαλίσει ότι η δική της μηχανή αναζήτησης είναι η μόνη προεγκατεστημένη επιλογή.

«Υποβάλαμε πειστήρια που δείχνουν ότι ο συχνότερος όρος αναζήτησης στο Bing είναι μακράν το ‘Google’» δήλωσε στο δικαστήριο ο Αλφόνσο Λαμαντρίντ, δικηγόρος της Google.

«Ο κόσμος χρησιμοποιεί τη Google επειδή το επιλέγει και όχι επειδή αναγκάζεται» υποστήριξε o Λαμαντρίντ σύμφωνα με το Bloombeg.

«Το μερίδιο της Google στην αγορά γενικής αναζήτησης βρίσκεται σε συμφωνία με έρευνες μεταξύ καταναλωτών που έδειξαν ότι το 95% των χρηστών προτιμούν τη Google σε σχέση με ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης» είπε.

Σχολιάζοντας το 2018 το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πίτσαϊ είχε υποστηρίξει ότι το Android «προσέφερε περισσότερες επιλογές σε όλους, όχι λιγότερες».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διαφορετική άποψη, καθώς επιβεβαίωσε ότι η Google είχε πληρώσει ορισμένους κατασκευαστές κινητών ώστε να μην προεγκαθιστούν στις συσκευές τους άλλες μηχανές αναζήτησης.