Αυστραλία – Το καγκουρό τους ευχαρίστησε που το έβγαλαν από λίμνη στην Καμπέρα

Τα καγκουρό είναι ιδιαίτερα αγαπητά ζώα στην Αυστραλία – και όχι μόνο- με το συγκεκριμένο να γίνεται viral μετά την περιπέτεια που είχε. Δυο άνδρες το είδαν να είναι τελείως μπερδεμένο αφού είχε βρεθεί μέσα στη φημισμένη λίμνη της Καμπέρα, πρωτεύουσα της χώρας. Ήταν ξημερώματα και οι δυο άνδρες δεν δίστασαν ούτε στιγμή να μπουν στη λίμνη για να βγάλουν το καγκουρό.

Πώς σώθηκε το καγκουρό

Ο Νικ Κράουδερ έβγαλε το παντελόνι του, πήδηξε στη λίμνη Μπέρλι Γκρίφιν, αφού είδε το καγκουρό να υποφέρει και να μην ξέρει πώς να κινηθεί. «Το καημένο καθόταν εκεί τρέμοντας», σημείωσε ο ένας εκ των δύο σωτήρων του ζώου. «Δεν είμαι σίγουρος ότι τα καγκουρό μπορούν να εκφράσουν μια ανάγκη, αλλά φαινόταν ότι ήθελε βοήθεια. Απλώς φαινόταν τόσο λυπημένο».

Οι δυο άνδρες μετέφεραν αγκαλιά το καγκουρό στην στεριά και έτσι αισθάνθηκε ασφαλές. Στο βίντεο που κατέγραψαν περαστικοί φαίνεται ότι το μεγάλο μαρσιποφόρο δέχεται τη βοήθεια χωρίς αντίδραση και όταν πια πάτησε στο έδαφος έδωσε το χέρι του στους άνδρες, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη προς τους διασώστες του.

«Θέλω να πιστεύω ότι έλεγε ευχαριστώ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μάλλον ήταν λίγο μπερδεμένο», είπε με σεμνότητα ο ένας από τους δύο άνδρες.

Δείτε το βίντεο