Χανιά – Πρόστιμα σε κέντρο αισθητικής επειδή δεν φορούσαν μάσκα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα Χανιά και σε ολόκληρη την Κρήτη για την τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό. Η Αστυνομία χθες πραγματοποίησε 2.467 ελέγχους. Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα μετά από αυτούς είναι 21 και αφορούν όλο το νησί.

Αναλυτικότερα, στα Χανιά επιβλήθηκαν πρόστιμα σε έναν πελάτη και σε έναν υπάλληλο κέντρου αισθητικής για τη μη χρήση μάσκας, καθώς και τρία ακόμα πρόστιμα σε υπαλλήλους υγειονομικού καταστήματος για τον ίδιο λόγο.

Πρόστιμα και σε ζαχαροπλαστείο

Ζαχαροπλαστείο στο Ρέθυμνο δεν διέθετε την αναγραφόμενη πινακίδα για το επιτρεπόμενο όριο ατόμων στον χώρο και έτσι υποβλήθηκε και σε αυτό 300 ευρώ πρόστιμο. Επιπλέον, 2 υπάλληλοι καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν φορούσαν μάσκα, με αποτέλεσμα να πληρώσουν και εκείνοι ακριβά.

Στο Λασίθι υποβλήθηκε πρόστιμο σε επιβάτη λεωφορείου που δεν κατείχε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά ούτε υπέδειξε αρνητικό μοριακό ή rapid test προκειμένου να επιβιβαστεί.

Πρόστιμα υπήρξαν στο σύνολό τους άλλα 9 στον νομό, με αυτά να αφορούν τη μη χρήση μάσκας. Δόθηκαν 6 σε επιβάτες Ι.Χ., ένα σε οδηγό ταξί, ένα σε οδηγό λεωφορείου και ένα σε πελάτη σούπερ μάρκετ.

Στο Ηράκλειο, τα πράγματα είναι καλύτερα συγκριτικά με τους υπόλοιπους νομούς με μόλις 3 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας που αφορούν οδηγό Ι.Χ. αλλά και 2 υπαλλήλους υγειονομικού καταστήματος.