Καμποτζιανός Πρίγκιπας θέλει τη Σεντ Ετιέν

Το καλοκαίρι ο Κλοντ Πιελ δεν είχε τους πόρους για να διατηρήσει στη Σεντ Ετιέν τον Παπέ Σισέ. Οι «στεφανουά» αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα και κάθε χρόνο μειώνουν όλο και περισσότερο το μπάτζετ τους.

Αλλά αυτή η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει. Γιατί όπως γράφει η εφημερίδα «Le Parisien» στο κυριακάτικο φύλλο της, ένας πάμπλουτος Ασιάτης έχει εκφράσει την πρόθεση να αγοράσει την ιστορική γαλλική ομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νοροντόμ Ραβιτσόκ, Πρίγκιπας της Καμπότζης, είναι φίλαθλος του ποδοσφαίρου, έχει γαλλικές επιρροές από τον παππού του που ήταν φίλος του Σαρλ Ντε Γκολ και έχει αποφασίσει να επενδύσει στη Γαλλία.

Η Σεντ Ετιέν είναι μία ομάδα με ιστορία, τίτλους και κόσμο και ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Καμποτζιανός γαλαζοαίματος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Ραβιτσόκ έχει καταθέσει προσφορά 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου τω μετοχών και η διοίκηση διαπραγματεύεται με τους συνεργάτες του Πρίγκιπα.

Ο Ραβιτσόκ είναι μέλος του βασιλικού οίκου των Νοροντόμ, ενώ ο τίτλος στην Καμπότζη δεν κληρονομείται. Αντίθετα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας εκλέγουν τον νέο Βασιλιά, όταν προκύψει κενό στο θρόνο.