Τι ευχήθηκε ο Λιβανός σε μαθητές του τμήματος Γεωπονίας Σχολής Αναβρύτων

Τις δυνατότητες που παρέχει η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή τροφίμων, ανέδειξε ο ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός στους μαθητές του τμήματος Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αναβρύτων.

Ο κ. Λιβανός παρευρέθηκε το πρωί στον αγιασμό του ΕΠΑΛ Αναβρύτων συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΙΓΕ κ.κ.  Διονύση Κυριακόπουλο και Γιώργο Μυλωνά. Τον ΥπΑΑΤ υποδέχθηκε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αναβρύτων κ. Μανώλης Καρακώστας.

Ο κ. Λιβανός ευχήθηκε στους μαθητές και τους καθηγητές μια πολύ καλή, δημιουργική και κυρίως ασφαλή χρονική χρονιά.

«Εγώ ήρθα εδώ για να σας πω ότι έχετε κάνει μια εξαιρετική επιλογή εσείς και οι γονείς σας, και πρέπει να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι’ αυτό. Θέλω να σας πω,  κοιτώντας σας στα μάτια,  ότι είναι μια καλή επαγγελματική επιλογή. Ο χώρος του πρωτογενούς τομέα, είναι ο χώρος ο οποίος θα αναπτυχθεί πάρα πολύ στα επόμενα χρόνια. Η  παραγωγή και τα τρόφιμα, πιστεύω θα γίνουν- αυτός είναι ο στόχος μας- , ο πρώτος πυλώνας της οικονομίας μας. Άρα τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι μπορούν να δημιουργηθούν πολλές επιχειρήσεις, δημιουργικές και ότι οι άνθρωποι που παίρνουν τις γνώσεις που παίρνετε εσείς, να μπορούν να υλοποιούν τα οράματα τους, και να δημιουργούν τα σπίτια και τις οικογένειες τους», επισήμανε ο Σπ. Λιβανός.

Ο κ. Λιβανός δεσμεύτηκε, σε συνεννόηση με το ΙΓΕ, να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να έχει πρόσβαση το ΕΠΑΛ Αναβρύτων στα θερμοκήπια και στις καλλιέργειες του Κτήματος Συγγρού, για τη βιωματική μάθηση του αντικειμένου τους.