Προς τιμήν του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού και των ηρώων του 1821

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και στις οχτώ το βράδυ οι νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο θα απολαύσουν επί το έργο την δημοτική χορωδία του δήμου Νέας Σμύρνης να αποδίδει φόρο τιμής στην μαχητική ψυχή των Ελλήνων της Επανάστασης του 1821 σε μια βραδιά εθνικής περηφάνειας. Στη Νέα Σμύρνη των χιλιάδων προσφύγων την Δευτέρα θα χτυπά η καρδιά των εορταστικών εκδηλώσεων του Ελληνικού Έθνους που γιορτάζει την επανάσταση του 1821.

Ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης αναφέρθηκε στην συμβολική αυτή συναυλία που οργανώθηκε από τον δήμο Νέας Σμύρνης στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

«O Δήμος μας τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με το πιο αντιπροσωπευτικό έργο της: τον Εθνικό μας ύμνο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης μας θα ακουστούν όλες οι ωδές του τραγουδισμένες από τους
χορωδούς της νεοσύστατης δημοτικής χορωδίας. Γιατί στη Νέα Σμύρνη είναι διαρκής η επιδίωξη μας να παράγουμε πολιτισμό»

Η αντιδήμαρχος Κλαίρη Δεληγιάννη δήλωσε σχετικά:

«Με τη συναυλία αυτή αποδίδουμε ως Δήμος φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό.
Η νεοσύστατη Δημοτική Χορωδία του Δήμου Νέας Σμύρνης, μ’ αυτό το μεγάλο έργο, κάνει την πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνισή υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Ζιάκα.

Αποτελεί μια μεγάλη καλλιτεχνική στιγμή για την πόλη μας και θα χαρούμενα τη μοιραστούμε μαζί σας.»