Καβάλα – «Σαρώνει» 10χρονος στο σκάκι – Ξεκίνησε να παίζει επειδή ήταν… άτακτος

Ο 10χρονος Διονύσης Μερκουρόπουλος είναι πρωταθλητής παμπαίδων στο σκάκι, ενώ ο λόγος που ξεκίνησε να αγωνίζεται προκαλεί χαμόγελα. Ο μικρός μαθητής, που διακρίνεται για τις πνευματικές του ικανότητες, αποφάσισε να ασχοληθεί με το σκάκι μετά από προτροπή των γονιών του επειδή ήταν άτακτος.

Ο μικρός Διονύσης στέφθηκε πρωταθλητής στα παιδιά κάτω των 10 ετών. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έπειτα από μια εξαιρετική εμφάνιση συγκέντρωσε 8,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, με 8 νίκες και μια ισοπαλία. Η επιτυχία αυτή σημειώθηκε στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων που πραγματοποιήθηκαν από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα.

Πόσες ώρες παίζει την ημέρα

Όπως αναφέρει ο 10χρονος στην ενασχόληση του με το σκάκι αφιερώνει πέντε με έξι ώρες κάθε ημέρα. Όπως εξομολογείται ο ίδιος, οι γονείς του τον έστειλαν σε μια σκακιστική ομάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον άτακτο χαρακτήρα του.

Μεγάλο όπλο η μνήμη του

Η εξαιρετική του μνήμη είναι το μεγάλο προσόν του. Όπως εξηγεί ο Βασίλης Θεοδωρίδης, πρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Καβάλας, ο Διονύσης θυμάται όλες τις παρτίδες που έχει παίξει έως τώρα και φυσικά θυμάται όλες τις κινήσεις των αντιπάλων του. Έτσι, μπορεί να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις και να βλέπει την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Έχει το παρατσούκλι ο «Κυπελλάκιας»

Τρεις προπονητές τον προετοιμάζουν για τους αγώνες και τις επιτυχίες του. Ο Διονύσης, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, λόγω του εγκλεισμού που επέβαλε η πανδημία του κοροναϊού, αλλά ξεπέρασε τις δυσκολίες μέσω της τηλεδιάσκεψης. Ο 10χρονος αποτελεί πρότυπο για τους συμμαθητές του, οι οποίοι του έχουν βγάλει το παρατσούκλι «Κυπελλάκιας», λόγω των πολλών βραβείων που έχει πάρει.