Μίκης Θεοδωράκης – Οι πολιτικοί αρχηγοί στον αποχαιρετισμό του οικουμενικού Έλληνα

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν στην Μητρόπολη με πλήθος κόσμου να αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Εκεί βρέθηκαν και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ομιλίες απηύθυναν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το κλίμα συγκίνησης ήταν διάχυτο μέσα και έξω από την Μητρόπολη με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της συγκινητικής ομιλίας του γ.γ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στον ναό παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Βούτσης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

  • Διαβάστε επίσης: Μίκης Θεοδωράκης – «Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» – Συγκλονιστικός ο αποχαιρετισμός του κόσμου στη Μητρόπολη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωσε τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη

Τσίπρας: Συνώνυμο της ιστορίας της χώρας

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπέτυ Παζιάνα προσήλθε στην Μητρόπολη και παραχώρησε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως είπε ο Μίκης Θεοδωράκης είναι «Συνώνυμο της ιστορίας της χώρας και των αγώνων του λαού μας. Είναι συνώνυμο με τα όνειρα, τους αγώνες, τις νίκες, τις ήττες, των θριάμβων και των τραγωδιών της χώρας και του λαού».