Κίνδυνος φυλάκισης έως και πέντε έτη για τους τέσσερις παίκτες της Αργεντινής

Το σίριαλ του αγώνα της Αργεντινής με τη Βραζιλία συνεχίζεται με την ομοσπονδιακή αστυνομία της «χώρας του καφέ» να διεξάγει έρευνα για τους παίκτες της «αλμπισελέστε» οι οποίοι έδωσαν ψευδείς πληροφορίες στις υγειονομικές αρχές με αποτέλεσμα να υπάρξει παραβίαση του πρωτοκόλλου του κορωνοϊού και εν συνεχεία να έρθει η διακοπή της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο λόγος γίνεται για τους Εμιλιάνο Μαρτίνες, Χιοβάνι Λο Σέλσο, Κριστιάν Ρομέρο και Εμιλιάνο Μπουενδία οι οποίοι έδωσαν ψευδείς πληροφορίες προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα καθώς σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία της Βραζιλίας, οι αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται σε καραντίνα διάρκειας 14 ημερών, πράγμα που δεν έκαναν οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές.

Αν μάλιστα, κριθούν ένοχοι, η ποινή προβλέπει φυλάκιση μέχρι και για πέντε χρόνια.

Η αποστολή της Αργεντινής έφυγε άρον άρον για τη Βραζιλία και επέστρεψε πίσω στη χώρα της ενώ δε θα έχει στη διάθεσή της τους κατηγορούμενους ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι με τη Βολιβία, καθώς αναμένεται να επιστρέψουν στις ομάδες τους.

Μάλιστα, οι Ρομέρο και Λο Σέλσο είχαν ενσωματωθεί στην εθνική τους ομάδα χωρίς την συγκατάθεση της Τότεναμ, όπερ και σημαίνει πως τους περιμένει βαρύ πρόστιμο.