Αρκετά ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού είναι τα στοιχεία για τον εμβολιασμό των Γερμανών πολιτών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), μόλις το 61,4% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κοροναϊού.

Για μια ακόμα φορά, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Από τον δείκτη θετικότητας και από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διαπιστώνουμε ότι βιώνουμε μια αυξανόμενη πανδημία των μη εμβολιασμένων. Όλοι όσοι μπορούν πρέπει να αναζητήσουν την προστασία τους!», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Τα ποσοστά εμβολιασμού

Σύμφωνα με το RKI, η Βρέμη έχει το υψηλότερο ποσοστό πρώτου εμβολιασμού μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων, (76,0%). Η πόλη-κρατίδιο έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων πολιτών (71,4%). Τελευταίο στην κατάταξη των εμβολιασμών βρίσκεται το κρατίδιο της Σαξονίας με 55,6% (πρώτη δόση εμβολίου) και 52,4% (πλήρως εμβολιασμένοι).

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Sars-CoV-2 ξεκίνησε στη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους. Οι πολίτες μπορούν τώρα να προσπαθήσουν να κλείσουν ραντεβού ανεξάρτητα από τον κατάλογο των προτεραιοτήτων που ίσχυε προηγουμένως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ