«Άκυρο» του Σάουθγκεϊτ στον Βενγκέρ για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ανήσυχο πνεύμα και δεν σταματά να σκέφτεται πράγματα και ιδέες που θα μπορούσαν να εξελίξουν το ποδόσφαιρο.

Άλλωστε κατέχει την θέση του υπεύθυνου για την ανάπτυξη του αθλήματος στην FIFA. Τελευταία πρόταση του Αλσατού πρώην τεχνικού της Άρσεναλ, είναι η διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Ο Βενγκέρ έχει απευθυνθεί σε διάφορα πρόσωπα του ποδοσφαίρου, ώστε να κερδίσει την υποστήριξή τους σε αυτό το project, ωστόσο ένα από αυτά και συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι ιδιαίτερα σκεπτικός πάνω σε αυτή την νέα προοπτική.

Ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» είναι πάντα ανοιχτός σε νέες ιδέες που μπορούν να πάνε ένα βήμα παρακάτω το ποδόσφαιρο, αλλά πιστεύει πως αν πραγματοποιηθεί η επιθυμία του Βενγκέρ, τόσο οι παίκτες θα επιβαρυνθούν με πολλά παιχνίδια όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο θα χάσει την αίγλη του, καθώς ο κόσμος περιμένει για αυτό κάθε τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο από την άλλη σκέφτεται και τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα αυτούς που χάνουν την διοργάνωση εξαιτίας κάποιου τραυματισμού και θα πρέπει να περιμένουν άλλη μία τετραετία για να δώσουν το παρών σε Μουντιάλ.

Πιο ξεκάθαρη στάση έχει πάρει η UEFA μέσω του Προέδρου της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον Σλοβένο να είναι κάθετα αντίθετος σε αυτό που προτείνει ο Βενγκέρ, καθώς θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο ετήσιο καλεντάρι.