Μπαρτσελόνα – Η κίνηση «ματ» του Λαπόρτα πριν αποχωρήσει ο Μέσι

Βασικός στόχος της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως ήταν ο Νεϊμάρ, καθώς ο ισπανικός τύπος υποστηρίζει σε δημοσιεύματά του πως ο Τζοάν Λαπόρτα, με την ανάληψη της προεδρίας του καταλανικού συλλόγου, έθεσε ως προτεραιότητα την επιστροφή του Βραζιλιάνου άσου.

Λίγο καιρό πριν την αποχώρηση του Μέσι, ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» είχε προσεγγίσει τον Νεϊμάρ, που αγωνίζεται στην Παρί σεν Ζερμέν, προκειμένου να τον πείσει να επιστρέψει στο «Κάμπ Νόου».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως, ο 29χρονος Βραζιλιάνος είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί δίπλα στον καλό του φίλο, Λιονέλ Μέσι, και μάλιστα είχε δηλώσει στους ανθρώπους του Λαπόρτα πως μία τέτοια πρόταση ενδεχομένως να έφερνε και την τελική θετική απάντησή του για επιστροφή στη Βαρκελώνη.

Ωστόσο, το εγχείρημα του Λαπόρτα έλαβε τέλος πρόωρα, καθώς δύο μέρες μετά την προσέγγιση των απεσταλμένων του Λαπόρτα, η Παρί, έδωσε την δική της «έμμεση» απάντηση στην Μπαρτσελόνα, μεταφέροντας 20 εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό του πατέρα του Νεϊμάρ, με την πεποίθηση ότι με αυτόν τον τρόπο θα «πειστεί» ο Βραζιλιάνος και θα παραμείνει στην ομάδα του Παρισιού, όπως και τελικά συνέβη.