Έφυγε από τη Γουϊνέα με ναυλωμένο αεροπλάνο η αποστολή του Μαρόκου

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Γουϊνέα, καθώς η χώρα βρίσκεται πλέον υπό το καθεστώς των ειδικών δυνάμεων της χώρας οι οποίες συνέλαβαν τον πρόεδρο Άλφα Κοντέ και κατήργησαν τους θεσμούς.

Οι πραξικοπηματίες μάλιστα έχουν ανεβάσει βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο πρόεδρος Αλφα Κοντέ να κρατείται όμηρος. «Αποφασίσαμε αφού συλλάβαμε τον πρόεδρο, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή μαζί μας, να καταργήσουμε το ισχύον Σύνταγμα, να καταργήσουμε τους θεσμούς. Αποφασίσαμε επίσης να διαλύσουμε την κυβέρνηση και να κλείσουμε τα σύνορα, στο έδαφος και στον αέρα», αναφέρει ένας από τους πραξικοπηματίες.

Όλη η υπόθεση, έχει φέρει σε αγωνία και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, καθώς στη χώρα βρίσκονται οι Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά, λόγω των αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Γουϊνέα ήταν να αντιμετωπίσει την εθνική ομάδα του Μαρόκου, η οποία ωστόσο κατάφερε να φύγει από τη χώρα. Η κυβέρνηση του Μαρόκου, έστειλε ένα ειδικό ναυλωμένο αεροπλάνο στη Γουϊνέα, παίρνοντας από εκεί την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Πλέον, άπαντες περιμένουν να μάθουν νεότερα από τη χώρα, με τον πρόεδρο Αλφα Κοντέ να κρατείται όμηρος, σύμφωνα πάντα με τους πραξικοπηματίες.