Φώφη Γεννηματά – «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν τη μόδα της αποστασίας και τώρα μαλλιοτραβιούνται»

Την επομένη της εκδήλωσης για τη 3η Σεπτέμβρη, όπου η Φώφη Γεννηματά ανέπτυξε το δικό της αφήγημα για το παρόν και το μέλλον της παράταξης, σε συνέντευξη της στη εφημερίδα το «ΚΑΡΦΙ» αποσαφηνίζει περαιτέρω τη σχέση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι  πως ερωτήματα τύπου «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ;» αποτελούν  ψευτοδίλημμα για τυχοδιωκτικές επιδιώξεις.

«Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει, γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε η κυρία Γεννηματά, κάτι που ανέφερε και στην ομιλία της, μία ημέρα νωρίτερα, στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

«Όποιος θέλει να μιλήσουμε για το ΠΑΣΟΚ», προσέθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Αυτό είναι το σπίτι μου, δεν το εγκατέλειψα ποτέ, δεν το υπονόμευσα ποτέ για την προσωπική μου φιλοδοξία. Και, ίσως το σημαντικότερο, έκανα τα πάντα ‘προστατεύοντάς’ το, ώστε να μπορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ να είναι ακόμα εδώ, ζωντανό, κινητήριος άξονας του Κινήματος Αλλαγής, με τον ήλιο φωτεινό και  ψηλά στα ψηφοδέλτια του».

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ορθάνοιχτο και είναι ορθάνοιχτο γιατί έγιναν προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και έκανα προσπάθειες προσωπικά. Όλο αυτό το διάστημα», τόνισε, «θεώρησα προσωπικό μου χρέος να αποκαταστήσω και την ιστορική του διαδρομή και να αντιμετωπίσω τις πολεμικές σε βάρος του και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ , να θυμίσω στη μεγάλη πλειοψηφία των παλαιότερων προοδευτικών πολιτών, ότι έζησαν καλύτερα σε αυτή τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στη συνέντευξή της, η κ. Γεννηματά κατέκρινε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι προσπαθούν συστηματικά να κλέψουν ή να δανειστούν ό,τι μπορούν από την ιστορία και τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, μήπως και αποκτήσουν έρεισμα στα προοδευτικά στρώματα.

Τόνισε, μάλιστα, πώς «επανέφεραν τη μόδα της αποστασίας και τώρα μαλλιοτραβιούνται, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο», προσθέτοντας πως «το μεταρρυθμιστικό μητρώο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι κενό. Μόνη τους αγωνία είναι πως να συμπιέσουν το Κίνημα Αλλαγής, που τους χαλάει τα σχέδια. Γνωρίζουν ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν εναλλακτική».

Κλιμακώνοντας την κριτική της προς τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης δοκιμάστηκαν, κρίθηκαν από τον τρόπο που διακυβέρνησαν και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαλλαγεί και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, να απεγκλωβιστεί από αυτές τις δύο σκουριασμένες άγκυρες της πολιτικής, γιατί τον κρατάνε καθηλωμένο σε λιμνάζοντα νερά. Γι’ αυτό και αβαντάρει ο ένας τον άλλο, για να καλύψουν  το πολιτικό τους πρόβλημα. Την απουσία ταυτότητας, την έλλειψη προτάσεων, την ένδεια στελεχών».

«Δεν θα γίνω ορντινάντσα κανενός»

Τέλος, αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη ηγεσίας, η πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε ότι όλα θα αποφασιστούν στη Κεντρική Επιτροπή εντός του μήνα.

Προσέθεσε πώς, από τη δική της πλευρά, θεωρεί ότι «τα διλήμματα είναι κυρίως πολιτικά και από την απάντησή τους θα κριθεί η ίδια η υπόσταση και το μέλλον της παράταξης», που είναι άρρηκτα συνυφασμένο με την πολιτική ενότητα, την αυτόνομη πορεία και την προοδευτική ταυτότητα της παράταξης.

«Αυτό το τρίπτυχο υπηρετώ και γι’ αυτά μάχομαι, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παζάρια», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, καταλήγοντας:

«Και δεν δίνω διαπιστευτήρια σε κανένα άλλον από τον κόσμο της παράταξης. Ξέρουν όλοι ότι δεν θα γίνω ορντινάντσα κανενός, γι’ αυτό και δέχομαι συνεχή χτυπήματα και πισώπλατες μαχαιριές από όσους μας προορίζουν για δευτερεύοντες – βολικούς για τους ίδιους – ρόλους και τα παπαγαλάκια τους».